Παραλίες & Τοπία

Παρθένα Φυσική Ομορφιά

Τα Θαύματα της Φύσης

Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και Γραφικό περιβάλλον

Από την παραλία του Ιμέρου, ταξιδεύοντας προς τα ανατολικά, δίπλα στη θάλασσα, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει διάφορα τοπία κάθε εποχή. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, για παράδειγμα, προτού φτάσετε στο χωριό από τη θάλασσα που λέγεται Προφήτης Ηλίας, υπάρχει ένας μικρός υδροβιότοπος όπου μπορείτε να δείτε ένα σπάνιο πουλί που ονομάζεται Ερωδιός και πολλά άλλα είδη παράξενων πουλιών. Έπειτα, συναντάτε την όμορφη θρακική ανοιχτή θάλασσα και όλες τις καθαρές παραλίες, οργανωμένες ή μη, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. Μπορείτε επίσης να βρείτε καντίνες, ταβέρνες και ξενοδοχεία. Κάθε καλοκαίρι, ο προφήτης Ηλίας, η Αλκυώνα και ο Πλατανίτης είναι γεμάτοι από λουόμενους, πεζοπόρους και επισκέπτες, μακροπρόθεσμα ή όχι. Η περιοχή του Πλατανίτη χαρακτηρίζεται από πυκνότερη βλάστηση, ειδικά στις δύο πλευρές του ομώνυμου χειμάρρου, που συναντά τη θάλασσα.

Το γραφικό λιμάνι του Αγίου Χαράλαμπου

Μετά την περιοχή του Πλατανίτη, ο δρόμος οδηγεί σε ένα σταυροδρόμι. Οι επιλογές είναι δύο και οποιαδήποτε κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Η δεξιά κατεύθυνση οδηγεί προς τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας και στο μικρό γραφικό λιμάνι του Αγίου Χαράλαμπου (5 χλμ.). Το μικρό λιμάνι και το πολύχρωμο περιβάλλον του μας θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής. Τα ψαροκάικα στον μόλο, τα επιβλητικά κόκκινα χωράφια που κατακλύζουν την περιοχή όταν ακολουθείτε τον δρόμο προς τις Καγκέλες, η πράσινη γη από την άκρη του βουνού Ίσμαρος έως την άκρη του λιμανιού, τα πράσινα και γαλανά νερά δημιουργούν ένα μοναδικό, χαλαρωτικό και ειρηνικό περιβάλλον γα τον επισκέπτη ο οποίος μπορεί να τα απολαύσει ενώ κάθεται στις ψαροταβέρνες, γευόμενος το νόστιμο φαγητό. Το μικρό λιμάνι έχει την ικανότητα να δέχεται ιστιοφόρα και σκάφη.

Παραλία Ίμερος

Η καλά οργανωμένη παραλία του Ιμέρου με τη βαθιά θάλασσα και τη χρυσαφένια αμμώδη ακτή έχει δικό της ναυαγοσώστη και τουριστικό περίπτερο. Κάθε καλοκαίρι, κατακλύζεται από επισκέπτες και ακόμα και την άνοιξη, το μικρό δάσος με τα πεύκα δίπλα στη θάλασσα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για σχολικές εκδρομές.
Φτάνοντας στην παραλία του Ιμέρου, μπορείτε να στρίψετε δεξιά και να επισκεφτείτε τον όμορφο υδροβιότοπο του Ιμέρου, που βρίσκεται μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Σε αυτό το σημείο, ο ποταμός Φιλιούρης ρέει προς τη θάλασσα. Τον υδροβιότοπο εκτιμούν οι λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και κάθε άλλος επισκέπτης. Μπορείτε να παρατηρήσετε πολλά διαφορετικά είδη της πανίδας ή της χλωρίδας και ειδικά τα εντυπωσιακά πουλιά φλαμίνγκο.

Παραλία Μαρμαρίτσα

Παραλία Καγκέλες

Μια όμορφη παραλία με βότσαλα απέναντι από τη Σαμοθράκη. Ιδανική απόδραση για χαλάρωση και κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του Θρακικού Πελάγους.