Μακρύτερες ενδιαφέρουσες εκδρομές

Εξερευνήστε τα περίχωρα

Μονοήμερες εκδρομές γύρω από τη Θράκη

Εξερευνήστε τα θαυμάσια θέλγητρα της περιοχής

Ο επισκέπτης που επιλέγει την Μαρώνεια για τις διακοπές του έχει την ευκαιρία να πάει διάφορες μονοήμερες εκδρομές για να εξερευνήσει τις γύρω περιοχές. Επισκεφτείτε τις μαγευτικές τοπικές κωμοπόλεις και πόλεις, εξερευνήστε τα σπάνια κοσμήματα της φύσης ή κάντε μια εκδρομή με βάρκα στα κοντινά νησιά.

Η Πόλη της Κομοτηνής

Μια επίσκεψη στην πόλη της Κομοτηνής μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι μια πόλη γεμάτη από μικρούς, γραφικούς δρόμους, σύγχρονα κτίρια και ένα μείγμα αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών, μουσείων και αρχαίων τειχών που δίνουν διαφορετικό χρώμα στην πόλη που σφύζει από ζωή.

Ροδόπη

Η Ροδόπη προσφέρει πολλές επιλογές σε αυτούς τους επισκέπτες που αγαπούν τα δάση και τις ομορφιές τους. Ορεινοί δρόμοι οδηγούν σε εξαιρετικά όμορφα τοπία με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά και μεσαιωνικές γέφυρες. Τα μοναστήρια στο βουνό Πάπικο, που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 13ο – 14ο αιώνα, έχουν τεράστια σημασία για ολόκληρη την περιοχή.

Το νησί της Σαμοθράκης

Μια επίσκεψη στο νησί της Σαμοθράκης (από την Αλεξανδρούπολη με φέρι μποτ) είναι μια πολύ καλή επιλογή, λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου και του φρέσκου ψαριού.

Δέλτα του Έβρου

Με τη βοήθεια του Κέντρου Πληροφοριών Έβρου, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να κάνετε μια καλά οργανωμένη περιήγηση στο διάσημο Δέλτα του Έβρου, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε όλα τα διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών που ζουν και αναπαράγονται εκεί.

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς

Το Κέντρο Πληροφοριών Δαδιάς στο Σουφλί, διοργανώνει μια αξέχαστη περιήγηση μέσα στην απολύτως προστατευμένη περιοχή του δάσους. Την περιήγηση συνοδεύει ένας πιστοποιημένος ξεναγός σε όλη τη διαδρομή μέχρι το σημείο παρατήρησης ορνιθοπανίδας. Το δάσος της Δαδιάς είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ευρώπη που προσφέρει καταφύγιο σε σπάνια είδη αρπακτικών πουλιών (βασιλαετός, κραυγαετός). Η Διαδιά είναι το μέρος όπου τρία από τα τέσσερα διαφορετικά είδη των ευρωπαϊκών αετών συνυπάρχουν (μαυρογύπας, όρνιο, ασπροπάρης).

Υδροβιότοποι της Ισμαρίδας και της Βιστωνίδας

Εκτός από τον εξαιρετικό υδροβιότοπο της λίμνης Ισμαρίδας στα όρια του Δήμου Μαρώνειας προς τα δυτικά, υπάρχει επίσης ο ενδιαφέρων υδροβιότοπος της λίμνης Βιστωνίδας, που βρίσκεται στα όρια ανάμεσα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Το νησί της Θάσου

Ακολουθώντας αυτήν την κατεύθυνση, ο ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί το καταπράσινο νησί της Θάσου. Τα βαθύ γαλάζιο του Βόρειου Αιγαίου Πελάγους, γραφικά λιμάνια, αμμώδεις παραλίες και αναρίθμητες ταβέρνες παντού στο νησί θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη.

Κεραμωτή

Για αυτούς που λατρεύουν τη φύση, μια επίσκεψη στην Κεραμωτή είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια με το φέρι μποτ από την Κεραμωτή στη Θάσο. Υπάρχει ένα Κέντρο Πληροφοριών του Δέλτα του Νέστου, καθώς και ένα Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου. Και τα δύο διοργανώνουν πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (όπως ενημερωτικές συναντήσεις, περιπάτους στο δάσος δίπλα στο ποτάμι, παρατήρηση ορνιθοπανίδας κ.λπ).